Tranzakciós szolgáltatások

Pénz- és adóügyi, illetve jogi strukturálás

Vállalatfelvásárlások, kiválások, egyesülések során nem nélkülözhető az ügyletek pontos menetét aprólékosan megtervező, pénz- és adóügyi, illetve jogi szempontokat is integrálni képes szakértői munka. Kellően alapos szakértői segítséggel akár a vállalatfelvásárlás, akár egyéb társasági átalakulás kockázatai is mérsékelhetőek, illetve kontrollálhatóvá válnak, s mind az eladó, mind a vevő fél optimális megoldást találhat a tranzakció finanszírozására, a felmerülő adókötelezettségek kezelésére, és jogi érdekeik védelmére. Ezen szakértői munkákban tapasztalt cégtársaink, illetve együttműködő jogi szakértőink örömmel állnak rendelkezésre.

Vállalat- és üzletágértékelés

Ezen szolgáltatásunkkal készek vagyunk támogatni minden olyan vállalatközi tranzakciót, amelyek során az egyes résztvevő társaságok várható jövőbeni eredményen alalpuló, belső és külsö kockázatokat figyelembe vevő számított üzletiértéke befolyásolja az ügylet létrejöttét, módját, eredményét. Üzletágértékelés hasznos eleme lehet az egyes vállalati stratégiai döntések támogatásásnak, illetve szükséges lehet vállalatcsoportok belső elszámolóárainak kialakításakor.

Üzleti tervezés

Tanácsadóink vállalják éves vagy hosszabb távú üzleti tervek kidolgozását. Ebbe a körbe tartozik a pályázatokhoz, hiteligénylésekhez szükséges pénzügyi, finanszírozási tervek készítése is.

Pénzügyi modellezés, megvalósíthatósági tanulmányok

Projektek, beruházások előkészítéséhez válaljuk társaságra szabott pénzügyi modellel támogatott megvalósíthatósági tanulmányok elkészítését.

Pénzügyi, jogi és adóügyi átvilágítás

Ügyfeleink vállalatfelvásárlásait a tranzakció optimális strukturálását célzó szakértői szolgáltatások mellett oly módon is támogatni tudjuk, hogy egyedi jogi, pénz- és adóügyi eljárások alkalmazásával átvilágítjuk a felvásárlási célpontot és kimutatjuk, illetve elemezzük a felvásárlással kapcsolatos összes pénzügyi, jogi és üzleti kockázatot. Elemzési és jelentési módszereink ügyfeleink számára könnyen nyomokövethetővé és átláthatóvá teszik a felvásárlással kapcsolatos kockázatokat és megkönnyíti az azok kezelésére, kiküszöbölésére irányuló döntések meghozatalát.

Adatszoba szolgáltatások

Vállalatfelvásárlási ügyletek esetén tanácsadói, szakértői támogatásra nem csupán a vevő, de az eladó félnek is szüksége lehet. Az értékesítés szerződéses és pénzügyi rendszerének kialakítása mellett az eladó fél elemi érdeke, hogy a vevő számára cégéről átlátható, megfelelően rendszerezett és könnyen feldolgozható adatszolgáltatást biztosítson. Ilyen célokat szolgáló adatszoba kialakításában és átvilágítási időszakokra történő fenntartásában, illetve szabályozott működtetésében szakértő munkatársaink készek közreműködni, illetve azt akár teljes egészében is elvégezni.