Munkatársak és együttműködő partnerek

 

Oszkó Péter

cégtárs

Jogász végzettségű és adószakértői képesítéssel rendelkező pénzügyi szakember. Pályáját a KPMG adótanácsadó munkatársaként kezdte, majd ugyanezen cég londoni irodájában a pénzügyi intézményekre specializálódott tanácsadó csapat tagjaként dolgozott. Ez követően a Freshfields Bruckhaus Deringer nemzetközi ügyvédi irodahálózatnál helyezkedett el, melynek pénzügyi és adójogi csoportját vezette Budapesten. 2004-ben már partnerként csatlakozott a Deloitte magyarországi cégéhez, ahol 2006-tól az adótanácsadói üzletágat vezeti, 2007-től pedig a Deloitte Magyarország elnök-vezérigazgatója. Üzleti sikereinek, pénzügyi, vállalatirányítási és folyamatszervezési tudásának elismeréseként 2008-ban az év fiatal menedzserévé választják. 2009 áprilisától a 2010-es parlamenti választásokig a Magyar Köztársaság kormányában szakértői pénzügyminiszteri posztot tölt be, melynek során feladatai közé tartozik a pénzügyi válságkezelés, azon belül az államháztartási és adózási szerkezetátalakítás, a nyugdíj- és támogatási rendszerek megújítása, az államháztartás piaci finanszírozásának visszaállítása, az állam vagyoni ügyeinek felügyelete, illetve tárgyalások vezetése nemzetközi pénzügyi intézetekkel valamint kormányközi gazdasági testületekkel. Publikációi, szakmai előadásai a pénzügyek, az adózás, a költségvetési- és gazdaságpolitika, valamint a vállalatirányítás és menedzsment szinte minden területét felölelik.

 

Karácsony Irén

cégtárs

Eredetileg matematikus végzettségű, az adó- és pénzügyek területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember. 1991-től 2001 szeptemberéig a Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztályán dolgozott, majd 2004 augusztusáig a Deloitte adótanácsadó üzletágának szenior menedzsere volt. 2004-től ismét a Pénzügyminisztériumban először főosztályvezetőként, majd az adóügyekért felelős helyettes államtitkárként, illetve szakállamtitkárként töltött be vezető szerepet. Megjelent publikációi, előadásai az adó- és pénzügyi szabályozás, illetve az e területeken alkalmazandó uniós normák számos kérdéskörét érintették.

 

Unger Anita

ügyvezető cégtárs

International Business Schoolban szerzett BA diplomát majd a University of Bristol és az Ecole National de pont et chaussee egyetemek Executive MBA képesítését kapta meg. CMC, azaz bejegyzett vezetési tanácsadó, tagja a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének.  Sokéves tapasztalatot szerzett az üzleti tanácsadásban, kiemelt fókusszal a stratégiaalkotási területekre. A projekt management feladatok széles körű ismeretével rendelkezik.

Tordai Csaba

együttműködő ügyvéd

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végzett, ezt követően az Igazságügyi Minisztériumban fogalmazóként, főosztályvezető-helyettesként és főosztályvezetőként, majd a Miniszterelnöki Hivatalban szakállamtitkárként, valamint jogi és közigazgatási államtitkárként dolgozott. Tevékenysége során elsősorban a jogi szabályozással összefüggő horizontális feladatokat látott el, így a jogi szabályozásnak a közpolitikai célok elérésére való alkalmasságáért, alkotmányosságáért, az uniós jognak való megfeleléséért, illetve belső koherenciájáért felelt. Kormányzati munkásságában kiemelkedő hangsúlyt kapott a pénzügyi, energetikai, audiovizuális, hírközlési, társadalombiztosítási, illetve egészségügyi tárgyú jogalkotásban való részvétel.

Nagy Károly

transzferár szakértő

Közgazdász, tanulmányait Magyarországon és Finnországban végezte. Szakértői tapasztalatait a Mazars, majd a KPMG munkatársaként szerezte, mely cégeknél jellemzően multinacionális vállalkozások magyarországi leányvállalatainak transzferár-projektjeit koordinálta és a transzferár-dokumentációk elkészítésében vett részt.

A tanácsadószektorban eltöltött évek után tapasztalatait céges oldalon is kamatoztatta, a Biggeorge’s Holding, az Otthon Centrum Csoport és a Biggeorge’s-NV Holding transzferárakért, csoporton belüli ügyletekért felelős menedzsere volt. 2010 októbere óta a TMC First Tanácsadó Kft. csapatát gazdagítja transzferárazás terén szerzett tapasztalataival.