Cégünkről

Hisszük, hogy a problémákat egy íróasztal mögött ülve nem lehet teljeskörűen megoldani. Így -  természetesen a feladattól függően – törekszünk arra, hogy tanácsadóink az ügyféllel, azok munkatársaival együttműködve dolgozzanak. Komplex feladatok esetén workshopokat és interjúkat tartunk, a projektekre delegált vezetők illetve munkatársak bevonásáról gondoskodunk.

 

 

Munkatársaink és együttműködő parnereink

Karácsony Irén

cégtárs

Eredetileg matematikus végzettségű, az adó- és pénzügyek területén több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakember. 1991-től 2001 szeptemberéig a Pénzügyminisztérium Jövedelemadók főosztályán dolgozott, majd 2004 augusztusáig a Deloitte adótanácsadó üzletágának szenior menedzsere volt. 2004-től ismét a Pénzügyminisztériumban először főosztályvezetőként, majd az adóügyekért felelős helyettes államtitkárként, illetve szakállamtitkárként töltött be vezető szerepet. Megjelent publikációi, előadásai az adó- és pénzügyi szabályozás, illetve az e területeken alkalmazandó uniós normák számos kérdéskörét érintették.

 

 Unger Anita

ügyvezető cégtárs

International Business Schoolban szerzett BA diplomát majd a University of Bristol és az Ecole National de pont et chaussee egyetemek Executive MBA képesítését kapta meg. CMC, azaz bejegyzett vezetési tanácsadó, tagja a Vezetési Tanácsadók Magyarországi Szövetségének.  Sokéves tapasztalatot szerzett az üzleti tanácsadásban, kiemelt fókusszal a stratégiaalkotási területekre. A projekt management feladatok széles körű ismeretével rendelkezik.

 

Tordai Csaba

együttműködő ügyvéd

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi karán végzett, ezt követően az Igazságügyi Minisztériumban fogalmazóként, főosztályvezető-helyettesként és főosztályvezetőként, majd a Miniszterelnöki Hivatalban szakállamtitkárként, valamint jogi és közigazgatási államtitkárként dolgozott. Tevékenysége során elsősorban a jogi szabályozással összefüggő horizontális feladatokat látott el, így a jogi szabályozásnak a közpolitikai célok elérésére való alkalmasságáért, alkotmányosságáért, az uniós jognak való megfeleléséért, illetve belső koherenciájáért felelt. Kormányzati munkásságában kiemelkedő hangsúlyt kapott a pénzügyi, energetikai, audiovizuális, hírközlési, társadalombiztosítási, illetve egészségügyi tárgyú jogalkotásban való részvétel.

 

Nagy Károly

transzferár szakértő

Közgazdász, tanulmányait Magyarországon és Finnországban végezte. Szakértői tapasztalatait a Mazars, majd a KPMG munkatársaként szerezte, mely cégeknél jellemzően multinacionális vállalkozások magyarországi leányvállalatainak transzferár-projektjeit koordinálta és a transzferár-dokumentációk elkészítésében vett részt.

A tanácsadószektorban eltöltött évek után tapasztalatait céges oldalon is kamatoztatta, a Biggeorge’s Holding, az Otthon Centrum Csoport és a Biggeorge’s-NV Holding transzferárakért, csoporton belüli ügyletekért felelős menedzsere volt. 2010 októbere óta a TMC First Tanácsadó Kft. csapatát gazdagítja transzferárazás terén szerzett tapasztalataival.

 

Munkamódszerünk

Minden tanácsadónk ismeri és számos esetben alkalmazta a szakterületéhez tartozó legfejlettebb, nemzetközileg elfogadott módszertanokat. Meggyőződésünk azonban, hogy nincs olyan projekt, amelyet egy vagy több módszertan kizárólagos átvételével eredményesen meg lehetne oldani. A bevett gyakorlathoz és ismert megoldásokhoz kötötten és rugalmatlanul ragaszkodó multinacionális tanácsadókkal ellentétben mi a feladatok elvégzéséhez szükséges módszereket a cég, a szervezet egyedi jellemzőinek, működési specifikumainak és a tágabb illetve szűkebb gazdasági környezet adottságainak figyelembe vételével alakítjuk.  Ebben segít, hogy társaságunknál egyszerre találhatóak meg számos szakterület messzemenőleg elismert szakemberei, akik közösen törekszenek az ügyfél  problémájának megoldására.